چرا اختیار معامله یک بازار شکست خورده است؟
بازار اختیار معامله از سال 95 وارد ایران شده است و در حدود این مدت نتوانسته است آنگونه که انتظار میرود معامله گران را به خود جذب کند. ابتدا باید این واقعیت را قبول کنیم و سپس دنبال راهکاری جهت بهبودی و رفع این مشکل باشیم. ظرفیتهای بازار اختیار معامله بسیار بالاست و مهمترین ویژگی آن یعنی دو طرفه بودن بازار میتواند عامل مهمی در جذب معامله گران به این بازار باشد.
عوامل عدم استقبال معامله گران از اختیار معامله
- عدم آگاهی از وجود بازاری به نام اختیارمعامله:
بسیاری از مردم هنوز واژه اختیار معامله را نشنیده اند و نمیدانند که اختیار معامله چیست؟ چه برسد به اینکه بدانند که میشود در این بازار سودهای چند درصدی در یک روز کرد. پس هر کس به هر طریقی که میتواند باید در شناساندن بازار اختیار معامله قدم بردارد تا همگان سود ببرند.
- پیچیدگی استراتژی های معاملاتی این بازار و دشواری استفاده از آن:
بیش از 30 استراتژی اختیارمعامله وجود دارد که هر کدام مخصوص شرایط خاصی است. اگر کسی میخواهد از این استراتژیها استفاده کند ابتدا باید این استراتژی ها را بشناسد و سپس بتواند به راحتی آنها را استفاده کند. تا وقتی که آموزش استراتژی اختیارمعامله و ابزار استفاده از آنها سهولت پیدا نکند نمیتوان مردم را راضی به انجام معامله به این دشواری کرد.که خوشبختانه در خصوص ایجاد ابزارهای معامله گری در اختیارمعامله اقداماتی شده است (مثل فیلترهای کاربردی بورس و دیده بان اختیار معامله) که بسیار کمک کننده است.
- نقدینگی پایین
حجم معاملات به نسبت به بورس پایین است و باید با گسترش این بازار به رشد نقدینگی آن کمک کرد
- ریسک بالا
به حدی که امکان دارد سرمایه به کلی صفر شود
- عدم ورود نخبگان معامله گری در آموزش و گسترش این بازار
باید همگی با ذکر ظرفیت های این بازار و تبلیغ آن افراد را ترغیب به ورود در آن بکنیم
راهکارهایی جهت گسترش بازار اختیار معامله
- آگاه سازی نسبت به امکان سودهای شگفت انگیز
البته برخی سایتها به صورت تخصصی در بازار اختیار معامله فعالیت دارند ولی هر چه این فعالیت بیشتر باشد رشد بیشتر خواهد بود.بسیاری از مدرسان بازار سرمایه (بورس) ادعا میکنند که میشود سودهای بسیار بالایی از این بازار گرفت که در نگاه اولیه هیچ آدم عاقلی نمیپذیرد ولی با بررسی های دقیق تر در این حوزه میشود به جواب های جالبی دست یافت که مطالعه آنها میتواند برای شما هم جالب توجه باشد. دارایی هایی که در بازار آپشن معامله میشوند عموما قیمت های پایینی حتی زیر 10 ریال دارند و هر یک ریال افزایش قیمت در این دارایی ها معادل حداقل 10 درصد نوسان است که با این حساب وقتی یک دارایی 10 ریالی با نزدیک شدن به تاریخ سررسید افزایش قیمت پیدا کرده و مثلا به 30 یا 50 ریال میرسد در واقع 300 تا 500 درصد رشد اتفاق افتاده است. هر چند این قانون در همه دارایی های قابل معامله در این بازار جاری نیست لکن فرصتهای این چنینی بسیاری در بازار معاملات آپشن یا همان اختیار معامله وجود دارد که معامله گران میتوانند با بررسی های به موقع و استفاده از دستیاران معاملاتی از این فرصت ها مطلع شوند
- آسان سازی معامله در اختیار معامله:
استراتژی های اختیار معامله هم تنوع بالایی دارد و هم پیچیدگی بالایی دارد به صورتی که معامله را برای معامله گران سخت میکند. این محل آن است که ابزارهایی جهت کمک معامله گران اختیار معامله طراحی شود تا بتوانند به راحتی معاملات خود را انجام دهند و خوشبختانه برخی سایت ها همچون سایت بی نظیرچارت ابزارهای اختیار معامله خوبی را طراحی کرده است.این سایت از جمله سایتهایی است که به صورت تخصصی در اختیار معامله فعالیت دارد و حتی دورهای آموزشی رایگان اختیار معامله را نیز فراهم کرده است.
- ورود کارگزاری ها و شرکتهای معامله گری در این بازار
اینکار میتواند موجب ورود نقدینگی در این بازار شود و سایر معامله گران را نسبت به ورود به بازار اختیار معامله ترغیب کند در واقع تا کنون لیست کارگزاری های اختیار معامله محدود به کارگزاری های معدودی است و باید گسترش یابد.